Premierul Ludovic Orban a declarat că le recomandă românilor, dar şi instituţiilor statului să cumpere maşini fabricate în ţara noastră, având în vedere, printre altele, că "produsele companiilor care produc în România sunt competitive", scrie Agerpres.

Şeful Guvernului a făcut aceste precizări după o vizită la Uzina Ford din Craiova.

"Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini, şi le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Legat de achiziţia de maşini de către instituţiile statului, el a punctat că în toate procedurile "trebuie respectate regulile europene privind achiziţiile publice, dar produsele companiilor care produc în România sunt competitive" şi consideră că "pot fi achiziţionate şi pot să câştige orice procedură competitivă în conformitate cu legea".

"Şi este recomandabil pentru orice instituţie şi orice companie a statului român, derulând proceduri competitive, să opteze pentru astfel de produse fabricate în România", a adăugat el.

Premierul a arătat că inclusiv el are în intenţie să-şi achiziţioneze o maşină nouă, având în vedere că cea pe care o are este ''cam veche''.
"Şi intenţia mea e de a cumpăra o maşină, evident, fabricată în România", a spus Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri