Șase decese din cauza COVID-19 au fost raportate de două ori, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, pe baza datelor INSP. În acest moment numărul persoanelor infectate cu COVID 19 care au decedat în România este 923.

Grupul de Comunicare Strategică a rectificat şi celelalte trei decese din judeţul Suceava care au fost dublate, precizând că în acest moment numărul persoanelor infectate cu COVID-19 care au murit în România este 923. Rectificarea survine raportării duble a șase decese (899 – 904) din județul Suceava din 8 mai.

"În continuarea rectificărilor celor şase decese (899 - 904) din judeţul Suceava care au fost dublate, INSP a transmis şi înlocuirea celor trei rămase restante", precizează GCS, potrivit Agerpres.
Este vorba despre:

  • deces 901 - femeie, 89 ani, judeţ Vrancea. Dată confirmare: 10.04.2020. Dată deces: 09.05.2020. Comorbidităţi: HTA gr. III, boală hepatică cronică
  • deces 902 - bărbat, 67 ani, judeţ Sibiu. Dată confirmare: 24.04.2020. Dată deces: 08.05.2020. Comorbidităţi: obezitate gr.II. HTA, diabet zaharat tip II, abces pancreatic
  • deces 904 - femeie, 84 ani, judeţ Sibiu. Dată confirmare: 07.05.2020. Dată deces: 09.05.2020. Comorbidităţi: anevrism aortă abdominală, HTA, boală cardiacă ischemică

În cursul zilei de vineri, au fost anunțate în total 35 de decese, între ele unele care nu fuseseră raportate deși se produseseră în urmă cu o lună sau mai mult. „În urma schimbării sistemului de raportare a cazurilor și deceselor Covid-19, au fost făcute o serie de verificări, cercetări și completări ale bazei de date naționale, acestea având ca rezultat identificarea unui număr de decese neraportate”, se arată în precizarea GCS.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri