După data de 15 mai, când România iese din starea de urgență, iar bisericile se redeschid, nunțile și botezurile vor putea să aibă loc. Evenimentele vor fi permise însă cu participarea a maximul 16 persoane și cu respectarea regulilor pentru distanțare socială, se arată într-un proiect al Ministerului de Interne pentru starea de alertă.

Propunerile sunt incluse în proiectul care prevede și motivele pentru care ne vom putea în afara localității. Regulile de mai sus, care prevăd participarea a maxim 16 persoane și condiții speciale de distanțare specială, se aplică și în cazul înmormântărilor.

Inițial, ministrul Vela declarase că numărul maxim va putea fi de 8 persoane. „Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai”, a declarat ministrul de Interne".

Institutul Național de Sănătate Publică a lansat în dezbatere publică mai multe propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor de circulație în pandemia de Covid-19. Accesul în lăcaşurile de cult se va face limitat, iar slujbele se vor oficia numai în aer liber, se arată în propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, publicate pe site-ul INSP.

n document se arată că accesul persoanelor în lăcaşurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauţiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 şi se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 metri pătraţi per persoană, scrie Agerpres.

Toţi cei care vor intra în lăcaşul de cult, inclusiv personalul acestuia, vor purta mască ce trebuie să acopere gura şi nasul şi îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare.

De asemenea, la intrarea în lăcaşul de cult se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie - tuse, strănut, rinoree.

Se vor plasa la loc vizibil anunţuri scrise privind regulile de distanţare fizică şi cele de acces în lăcaş. Totodată, se va evita sărutarea icoanelor, împărtășirea va fi făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea se va da de la o distanță de cel puțin un metru. Slujbele se vor oficia doar în aer liber.

Citește și: Cum vom putea merge la stomatolog după 15 mai: doar cu programare, nu se va putea aștepta în sală

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri