Sibiul va avea, în vara anului viitor, 40 de centre de închiriere pentru 540 de biciclete, după ce primarul municipiului, Astrid Fodor, a semnat un contract de finanţare în valoare de 13,41 milioane lei, din care 12,49 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din fonduri europene.

Contractul de finanţare a fost încheiat cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, şi face parte din Programul Operaţional Regional, potrivit Agerpres.

"Creăm condiţiile pentru mobilitatea alternativă în Sibiu. Pe lângă continuarea modernizării transportului public, avem deja finanţate şi în lucru trei proiecte importante pentru transportul cu bicicleta: amenajarea malurilor Cibinului, coridorul pentru biciclete între Ştrand şi parcul Sub Arini şi Sibiu Bike City", a declarat Astrid Fodor.

Concret, "proiectul pentru care am obţinut astăzi finanţare înseamnă crearea a 44 de centre de închirieri de biciclete în tot oraşul, achiziţia a peste 500 de biciclete şi 12 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi, precum şi a programului informatic care să permită gestionarea şi mentenanţa sistemului. Promovăm şi încurajăm utilizarea bicicletei ca mijloc de transport prin investiţii în infrastructură şi în siguranţa pistelor, acestea dând încredere cetăţenilor pentru a utiliza tot mai mult bicicleta pentru deplasările în oraş", a mai spus primarul municipiului.



Potrivit aceleiaşi surse, termenul estimat de realizare a acestui proiect, conform contractului de finanţare, este luna iunie 2021.

"Până în prezent, Primăria Sibiu a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, este în curs şi procedura de achiziţie pentru furnizarea echipamentelor enumerate mai sus, a serviciilor de montaj şi punere în funcţiune a sistemului de închiriere, precum şi proiectarea şi asistenţa tehnică, cele trei oferte depuse de firmele interesate aflându-se în evaluare", se mai precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

Prin această investiţie vor fi cumpărate 540 de biciclete mecanice, dotate cu computer de bord şi modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranţă şi monitorizare permanentă prin GPS, opt triciclete pentru seniori şi patru triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilităţi. Bicicletele şi tricicletele se vor putea închiria din apropierea staţiilor de autobuz.

Sursa foto: ADR Centru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri