Cetăţenii care nu respectă regulile impuse de autorităţi în starea de alertă riscă deocamdată "o mustrare, un avertisment", recomandarea către forţele de ordine fiind ca, o perioadă, să informeze şi să solicite respectarea acestor măsuri, nu să dea amenzi, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a adăugat că, după perioada de informare, vor exista şi sancţiuni pentru cei care nu respectă aceste reguli, potrivit Agerpres.

"Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile ce trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o forţelor de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. Ele vor fi mai ample, în fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică, care va trebui cunoscută mai întâi şi apoi respectată", a precizat Ludovic Orban, întrebat la Sebeş, după vizita efectuată la fabrica Star Assembly, dacă se dau amenzi în cazul nepurtării măştii sau a lipsei declaraţiei la ieşirea din localitate.

Ca atare, adaugă premierul, "prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii - aceste reguli vor fi transmise cetăţenilor să le cunoască, mai ales transportul public, vor fi şi nişte condiţii. După această perioadă de informare, sigur, dacă cineva nu va respecta, sigur dăm şi amenzi, dar deocamdată să fie informaţi corect"

El a menţionat că aceia care nu respectă regulile riscă, deocamdată, o mustrare.

"Deocamdată riscă o mustrare, un avertisment. Îi îndemn pe cetăţenii români să respecte toate normele, toate recomandările, că nu le-am făcut că aşa am vrut noi. Aceste norme sunt instituite nu numai în România, ci în foarte multe ţări tocmai pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. (...) Sigur că o să fie (sancţiuni - n.r.). Şi acum avem bază, nu suntem lipsiţi de bază legală pentru a da amenzi", a mai spus Orban.

Dar, "acum trecem, practic, la nişte reguli care sunt impuse prin hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, impuse prin ordine comune ale miniştrilor, toate aceste reguli trebuie transmise către cetăţeni în cadrul unei campanii largi. De aceea am şi apelat la mass-media şi la sprijinul mass-media pentru a face o campanie de informare cât mai corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, aceste norme, aceste măsuri pe care le-am luat, cine nu le va respecta evident va fi amendat", a încheiat premierul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri