Media zilnică a numărului de persoane care au circulat cu metroul în perioada stării de urgenţă s-a situat undeva la 61- 63.000, comparativ cu 650.000 înainte de declanşarea crizei sanitare, iar în prima zi a stării de alertă, 140.000 de călători au apelat la acest mijloc de transport, a declarat, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Înainte de criză, zilnic, în Bucureşti, circulau cu metroul 650.000 de călători. În perioada stării de urgenţă, media zilnică a fost undeva la 61-62-63.000 de călători. După ce am ieşit din starea de urgenţă şi am intrat în starea de alertă, vreau să spun că pe 15, în prima zi în stare de alertă, au circulat 140.000 de bucureşteni cu metroul. Este de departe cel mai utilizat mod de transport", a susţinut Bode, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, cele 134 de accesuri aferente celor 53 de staţii de metrou au fost monitorizate de 320 de agenţi de pază, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, însă nu s-au înregistrat incidente, întrucât călătorii au ştiut care sunt regulile.

Toată lumea a ştiut cu o săptămână, cu 10 zile înainte, a ştiut exact la ce trebuie să se aştepte. Noi am pus în transparenţă decizională un set de măsuri pe care le-am recomandat a fi implementate după data de 15 mai. Pentru că au cunoscut toate aceste recomandări, iată că lucrurile au evoluat foarte bine, transportul în comun în Bucureşti, dar şi la nivel naţional, s-a desfăşurat pe toate modurile de transport fără incidente, cu respectarea regulilor impuse pentru operatori în primul rând cu tot ce înseamnă distanţare, realizarea acelor culoare la aeroport, toate măsurile de siguranţă, de igienizare a spaţiilor comune

Lucian Bode

Călătorii au dovedit responsabilitate şi nu am avut niciun incident şi la metrou, unde 140.000 de români au circulat cu metroul pe 15 mai. ”Nu am avut niciun incident", a subliniat ministrul.

Toate trenurile Metrorex sunt în circulaţie

Şeful de la Transporturi a menţionat că toate trenurile Metrorex sunt în circulaţie, respectiv 57, iar timpii de aşteptare variază între 2 minute, până la 7-8 minute, maxim 10.

"Avem acele locuri bine marcate în trenuri, avem trenurile - că discutam despre metrou - avem capacitatea maximă - 57 de trenuri - timpii de aşteptare sunt undeva de la 2 minute la 7-8-maxim 10 minute. Deci, din acest punct de vedere, organizarea este aşa cum trebuie să fie o organizare în condiţii de criză şi de siguranţă sanitară pentru cei care aleg să circule cu transportul în comun", a precizat el.

Lucian Bode a adăugat că zilnic 73 de poliţişti şi jandarmi şi 61 de poliţişti locali au fost plasaţi în cele mai aglomerate staţii, pentru a se asigura că pasagerii respectă regulile impuse de starea de alertă.

"Noi avem agenţi de pază - o companie cu care avem contract - avem poliţişti şi jandarmi. Pot să vă spun că am avut zilnic 73 de poliţişti şi jandarmi şi 61 de poliţişti locali pe care i-am plasat în cele mai aglomerate staţii. Din cele 53 (de staţii - n. r.), 20 sunt mai aglomerate, iar poliţia şi jandarmeria ei au aceste atribuţii legale. Agenţii de pază doar pot să facă recomandări, îndrumări...sunt marcate în trenuri atât locurile pe scaune, cât şi locurile în tren pe pardoseală cu stickere de culoare verde unde este indicat a se poziţiona călătorul cu metroul", a explicat ministrul Transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri