Punctele de trecere a frontierei sunt aglomerate, atât pentru circulația autoturismelor, cât și pentru camioane. Mașinile așteaptă 240 de minute pentru intrarea în țară pe la PTF Nădlac și 40 de minute pentru intrarea pe la Vama Borș.

Potrivit aplicației "Trafic online" a Poliției de Frontieră, mașinile așteaptă 240 de minute pentru intrarea în țară pe la PTF Nădlac și 40 de minute pentru intrarea pe la Vama Borș. Pe sensul de ieșire, se așteaptă 60 de minute la Nădlac și 90 de minute la Vama Borș, scrie Ziare.com.

În ceea ce privestre circulația camioanelor, pe sensul de intrare în țară se așteaptă câte 60 de minute la Nădlac II și Giurgiu, 40 de minute la Calafat și câte 30 de minute la Borș, Petea și Siret.

Pe sensul de ieșire, camioanele așteaptă 90 de minute la Petea, 40 de minute la Giurgiu și câte 30 de minute la Nădlac II, Calafat și Giurgiu.

22.000 de persoane au intrat luni în țară

Poliția de Frontieră a anunțat că, luni, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control aproximativ 39.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 21.700 mijloace de transport (din care 14.500 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.000 persoane cu 11.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 17.000 persoane cu 10.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitata de aproximativ 26.000 de persoane și 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 16.500 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

În urmă verificărilor suplimentare efectuate în linia a două, au fost trimise spre izolare/carantină la locuința de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 8.310 de persoane.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I - 3.714 (din care 921 pe jos), PTF Nădlac II - 1.689, PTF Borș - 2.001, PTF Vărsând - 392, PTF Petea 511 etc.

"Menționăm că, încă din timpul weekendului, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autoritățile de frontieră ungare, traficul de turisme este direcționat prin alte patru puncte de trecere de la granița comună româno-ungară: P.T.F. Nădlac ÎI - județul Arad, P.T.F. Borș - județul Bihor, P.T.F. Vărsând - județul Arad și PTF Petea - județul Satu Mare", a transmis Poliția de Frontieră.

Punctele de trecere a frontierei, încă închise în starea de alertă

Încă de vineri, traficul s-a aglomerat în toate punctele de trecere a frontierei, Poliția de Frontieră deschizând treptat mai multe vămi la granița cu Ungaria.

Pe durata stării de alertă, rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:

La frontiera româno-ungară:

- Turnu, județul Arad (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri);
- Salonta, județul Bihor - feroviar și rutier (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
Error occurred during the loading of an video.

- Săcuieni, județul Bihor (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri);
- Valea lui Mihai, județul Bihor - feroviar și rutier (cu excepția traficului feroviar de marfă);
- Cărei, județul Satu Mare.

La frontiera româno-bulgară:

- Negru Vodă, județul Constanța;
- Lipnita, județul Constanța;
- Dobromir, județul Constanța;
- Zimnicea, județul Teleorman;
- Turnu Măgurele, județul Teleorman;
- Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

La frontiera româno-ucraineană:

- Sighetu Marmației, județul Maramureș;
- Isaccea, județul Tulcea.

La frontiera româno-moldoveană:

- Rădăuți-Prut, județul Botoșani;
- Oancea, județul Galați;

La frontiera româno-sârbă:

- Porțile de Fier II, județul Mehedinți;
- Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți (cu excepția traficului de marfă);
- Orșova, județul Mehedinți;
- Moldova Nouă, județul Caraș-Severin;
- Naidas, județul Caraș-Severin;
- Valcani, județul Timiș;
- Stamora-Moravița, județul Timiș - feroviar (cu excepția traficului de marfă);
- Lungă, județul Timiș;
- Foeni, județul Timiș;
- Jimbolia, județul Timiș - feroviar (cu excepția traficului de marfă).

Sursa foto: Shutterstock / ddisq

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri