Zeci de români s-au adunat să protesteze la Consulatul României din Bonn, din pricina condițiilor grele de muncă și abuzurilor la care sunt supuși.

La proteste au fost prezenți şi câţiva membri ai sindicatului german „FAU Bonn”, care i-au încurajat pe lucrătorii sezonieri români să-și apere drepturile. Protestul a fost filmat de Erich Mocanu, fiind postate pe pagina sa personală de Facebook, scrie G4Media.

De la 5 dimineața până la 12.00 lucram la căpșună. Adunam în lădițe. Apoi pauză până la două (14.00), iar apoi la smuls buruiana, până seara la șase. Eram plătiți cu ora, la smuls de buruiană, iar la cășuni eram plătiți pe lădiță, cu 3,35 euro pe lădița”, a povestit unul dintre protestatari.

Ce spun autoritățile

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a explicat la Digi24 că din păcate autoritățile române nu au nicio pârghie să acționeze în interiorul fermelor private ale nemților, arătând încă o dată că firmele care intermediază forța de muncă trebuie să răspundă pentru condițiile care nu corespund cu datele din contractele semnate de muncitori.

Noi nu putem acționa în interiorul proprietăților private (…) Putem doar informa autoritățile din landul respectiv, instituțiile de porotecția mncii, de protecție sanitară. Până acum aceste informații ajungeau rar la guvernul de land.

Acum noi intervenim ca aceste informații să ajungă la autorități, să ne punem la masă cu toate instituțiile abilitate”, a mai adăugat Hurezeanu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri