Chestorul principal de poliţie Liviu Bute va ocupa funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, după demisia din funcţie a lui Ioan Buda, scrie Agerpres.

"Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", a informat, joi, Biroul de presă al MAI.

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a demisionat din ”motive personale”.

UPDATE 17.05! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a aprobat cererea de pensionare a lui Buda, iar atribuțiile vor fi preluate de adjunctul său, chestorul principal de poliție, Liviu Bute.

Demisia lui Buda vine după ce în ultimele săptămâni poliția de frontieră a avut de-a face cu cozi uriașe ale românilor care se întorceau din vestul Europei, pe fondul restricțiilor de circulație impuse atât de România, cât și de statele vecine.

Este de menționat că ministrul de interne, Marcel Vela, nu a solicitat demisia acestuia. În plus, demisia chestorului trebuie aprobată de ministrul Marcel Vela.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri