Unele baze sau facilităţi sportive din Alba Iulia, publice şi private, vor putea fi redeschise de sâmbătă, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU).

"Începând de la acest sfârşit de săptămână (23.05.2020), Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea unor baze sau facilităţi sportive din municipiu. Decizia se aplică atât facilităţilor sportive publice, cât şi private. Este vorba despre pista de atletism a Stadionului Cetate, terenurile de tenis şi pistele de carturi din Alba Iulia", se menţionează într-un comunicat de presă.

Astfel, pista de atletism a Stadionului Cetate Alba Iulia va putea fi folosită pentru practicarea atletismului de către sportivi profesionişti sau amatori. Concomitent în interiorul stadionului pot fi maximum 30 de persoane, iar în timpul practicării antrenamentului sportiv nu se vor forma grupuri mai mari de 3 persoane, scrie Agerpres.

Programul va fi zilnic, între orele 8 şi 13 şi 16 şi 21.

Terenurile de tenis de câmp vor fi disponibile atât pentru antrenamente, cât şi pentru meciuri de simplu. Se pot practica tenis de câmp sau tenis cu piciorul. Pe terenuri pot fi prezente maximum 3 persoane, respectiv 2 jucători şi 1 antrenor/arbitru.

De asemenea, se vor redeschide şi pistele de carting, pentru derularea de antrenamente specifice.

Încet, încet trebuie să revenim la o normalitate a vieţii. Cum va arăta acest 'normal' doar timpul ni-l va arăta. Cred însă că trebuie să facem paşi siguri. Am propus Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă redeschiderea unor baze sportive pentru sportivii de performanţă şi amatori: pista de atletism din incinta Stadionului Cetate, terenurile de tenis şi pistele de carting. Totul în condiţii de maximă siguranţă pentru menţinerea sănătăţii publice", a declarat, potrivit comunicatului, viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul.

Accesul în toate aceste facilităţi/baze sportive publice sau private se poate face doar după măsurarea temperaturii corporale. Persoanelor ale căror temperatură este mai mare de 37,3 grade Celsius nu li se va permite accesul. În zona de acces se va asigura dezinfectant pentru mâini, pe care sportivii îl vor putea folosi în mod gratuit.

Purtarea măştilor faciale care să acopere nasul şi gura este obligatorie la accesul în facilităţile/bazele sportive, până la începerea antrenamentului, respectiv după încheierea antrenamentului. Nu se permite deschiderea vestiarelor, sportivii au obligaţia să vină direct echipaţi pentru antrenament. Minorii pot avea un însoţitor.

Înainte, în timpul şi după antrenament trebuie păstrată distanţa de siguranţă faţă de alte persoane de minimum 2 metri în perioadele de repaus şi minimum 6 metri în perioadele de activitate fizică.

De asemenea, nu este permis accesul spectatorilor.

Operatorii privaţi de facilităţi sau baze sportive pot decide asupra reluării activităţii doar pentru sporturile şi în condiţiile menţionate mai sus, precizează comunicatul autorităţilor locale.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri