Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va decide prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare. Șeful Guvernului a anunțat însă că mai multe restricții vor fi ridicate începând cu 15 iunie.

Guvernul va aproba, printr-o hotărâre, reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare începând cu data de 15 iunie.

În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am decis să propunem pentru hotărârea de guvern reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare.

În primul rând, am să mă refer la o măsură extrem de importantă, care priveşte izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din alte ţări. Institutul Naţional de Sănătate Publică va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecţiilor de răspândire cu coronavirus în celelalte ţări. În baza acestei metodologii se va acorda un indicator, un coeficient, privitor la nivelul de răspândire pe baza analizei numărului de infectări medii din ultimele 14 zile.

Toate ţările care vor avea un coeficient sub 5 vor intra în măsura de exceptare de la obligaţia de izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru cetăţenii care vin din aceste ţări.

premierul Ludovic Orban

De la aceeași dată mall-urile se redeschid, cu excepția restaurantelor și locurilor de joacă.

Potrivit prim-ministrului, tot de la 15 iunie va fi reluată activitatea de tratament balnear, vor fi redeschise birourile Loteriei, sălile de jocuri de noroc, casele de pariuri, va fi permis accesul la piscinele din exterior, iar numărul permis de persoane care participă la activităţi sportive şi recreative în aer liber va creşte de la trei la şase.

Știre în actualizare.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri