Mai mulți șefi de secție de la Spitalul Universitar de Urgență din București, printre care se numără și Sorin Oprescu, au fost demiși, din cauza încălcării restricțiilor din timpul pandemiei de Coronavirus, potrivit Digi24.ro.

Actualizare 12:35:

Fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, șeful secției de Chirurgie generală IV, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online, notează Digi24.ro.

Oprescu a fost filmat de camerele de supraveghere ieșind din sala de ședință, urmat de alți 11 oameni, medici și asistenți. Alții rămân în acea cameră. Toate persoanele par să poarte măști, chiar dacă, spre exemplu, în imagini se vede un cadru medical care o poartă sub bărbie, lucru condamnat de epidemiologi și infecționiști.

Știre inițială:

În urmă cu o săptămâna, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat spitalul Universitar din București și a declarat că va trimite Inspecția Sanitară de Stat pentru a verifica unele sesizări primite în legătură cu secția condusă de Sorin Oprescu.

La spitalul Universitar, în timpul epidemiei a fost un focar de Coronavirus, cauzat de faptul că fostul manager, Adriana Nica, nu a făcut la timp circuitele necesare pentru limitarea răspândirii noului virus.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri