Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, în direct la postul de televiziune Digi24, că decizia primarului general Gabriela Firea de a deschide, de luni, teatrele și instituțiile de spectacol din București este ilegală.

„Fac un apel către managerii instituțiilor de spectacol care se află în subordinea primăriilor să nu se lase târâți în comiterea unei ilegalități, pentru că, până la urmă, dânșii vor fi factorii răspunzători”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural, în cazul de față, se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și ministrul Sănătății. Orice reluare a activității în afara acestor norme guvernamentale reprezintă, în mod cert, o ilegalitate. În momentul în care săvârșești o ilegalitate nu răspunzi în fața Ministerului Culturii, ci în fața legii”, a mai spus ministrul.

Întrebat în ce condiții pot avea loc spectacole, ministrul Culturii a precizat: „Doar în spații deschise și cu o participare de maximum 500 de spectatori. Acestea sunt normele în vigoare. Până la apariția unor noi norme de relaxare, nu se poate organiza nimic în afara acestor condiții. Va veni acel moment al reluării spectacolelor în spații închise, dar doar când cifrele arătate de evoluția epidemiologică vor permite acest lucru”.

Firea a anunțat deschiderea teatrelor

Teatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni, 15 iunie, a anunţat primarul general, Gabriela Firea.

„Bucureştiul are la dispoziţie, pentru desfăşurarea activităţilor culturale, peste 10.000 de locuri în sălile de spectacol, iar criza sanitară a blocat accesul publicului la reprezentaţiile teatrelor", a precizat edilul într-o postare pe Facebook.

Pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituţie de spectacol îşi va lua toate măsurile necesare de siguranţă pentru artişti şi spectatori, iar programarea spectacolelor va ţine cont în permanenţă de evoluţia epidemiologică în plan local şi de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestări.

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus din România a ajuns la 21.679, după 275 de noi infecții, anunțate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri