Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să discute cu omologul său de la Budapesta în vederea asigurării libertăţii de circulaţie pentru cetăţenii români care tranzitează Ungaria, menţionând că, în cazul în care nu se va rezolva situaţia, trebuie sesizată Comisia Europeană, notează Agerpres.

"Domnule ministru Vela, din nou Ungaria a luat măsuri care sunt contrare Tratatului UE privind libertatea de circulaţie. Am primit relatări personale, inclusiv de la oameni pe care îi cunosc personal, că nu li se permite tranzitul în Ungaria, că autorităţile maghiare au instituit iar nişte reguli de tranzitare de către persoanele fizice care călătoresc, nu în Ungaria. Înţeleg dacă vor pentru Ungaria, pentru cine se duce în Ungaria se instituie măsurile specifice de protecţie sanitară, cum şi noi am instituit”, a spus Ludovic Orban.

„Din nou este afectată libertatea de circulaţie şi chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii români. Solicitarea mea către dumneavoastră este să interveniţi de urgenţă pe lângă omologul maghiar şi să formulaţi o solicitare fermă privitor la asigurarea libertăţii de circulaţie. (...) Comunicaţi şi cu omologul maghiar şi, în cazul în care nu renunţă la astfel de măsuri discriminatorii, trebuie sesizată Comisia Europeană", a declarat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri