Executivul a aprobat în ședința de astăzi, 16 iunie, repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Guvernul va aloca 31 de milioane de lei autorităţilor locale în vederea dotării cu grupuri sanitare sau a modernizării şi reabilitării toaletelor din 375 de unităţi şcolare, a anunţat marţi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, scrie Agerpres.

"Printr-o hotărâre de guvern au fost aprobate cheltuielile de capital, prin transfer între bugetul Ministerului Educaţiei şi bugetele autorităţilor locale, în sumă de 31 de milioane de lei pentru modernizarea reabilitarea sau dotarea unui număr de 375 de unităţi şcolare, în vederea conformării acestora în ceea priveşte grupurile sanitare, în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare. (...) Este un proiect important în această perioadă în vederea pregătirii noului an şcolar şi pentru a asigura conformarea acestor unităţi şcolare cu dotările necesare", a afirmat Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat la rândul său repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Conform unui comunicat al ministerului, din această sumă, 17.000.000 de lei vor fi alocaţi în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurării cu utilităţi a 272 de unităţi de învăţământ preuniversitar, finanţate în anul 2019, dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.

Alţi 14.269.000 de lei sunt destinaţi finanţării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum şi asigurării cu utilităţi a acestora, în 103 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Procedurile privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale.

Sursa foto: By Mircea Moira / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri