La împlinirea a patru ani de mandat, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a prezentat, în cadrul unui video pe Facebook, macheta spitalului metropolitan, construcție care încă nu a fost finalizată, spunând că garanția ca acesta să fie finalizat este chiar ea și echipa ei. Totodată, edilul Capitalei spune că cea mai mare realizare a sa este că "a redat Primăria Capitalei bucureștenilor".

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va menţine bugetele alocate pentru investiţii, dar şi pentru viaţa familiilor din Bucureşti.

Vezi și: Primarul Capitalei anunță când va fi gata Park& Ride Cora Pantelimon

"Un primar trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii, nu doar de cei care l-au votat şi aşa am făcut încă din prima zi. Aşa voi proceda şi în continuare, de aceea vă promit că voi menţine bugetele alocate atât pentru investiţiile în infrastructura majoră a Capitalei, pentru continuarea înnoirii parcului auto al STB, investiţiile în spitale pentru achiziţia de aparatură ultraperformantă, secţii şi clădiri noi, dar şi în viaţa familiilor care trăiesc şi muncesc în Bucureşti. Mă voi lupta pentru ca lună de lună să primească sumele propuse de mine şi votate în Consiliul General de majoritatea PSD ALDE femeile însărcinate, familiile în care se naşte un copil, cuplurile infertile, adulţii şi copiii cu dizabilităţi, familiile monoparentale şi cele care pornesc în viaţă", a spus Gabriela Firea, într-un clip video postat, marţi, pe Facebook.

Ea a subliniat că nu este vorba despre pomeni, ci despre sume "absolut necesare" pentru aceste categorii sociale şi care fac diferenţa dintre "o viaţă chinuită" şi una decentă.

"Nu pot fi de acord că pensiile şi, de asemenea, alocaţiile sunt pomeni electorale, cum spune actualul Guvern. Pensionarii au muncit o viaţă şi au contribuit. Alocaţia pentru copii este un drept, nu o favoare. Sunt prea puţini români pe care nu-i interesează alocaţia pentru copii. Aceasta trebuie să fie mărită, la fel ca şi pensiile. Nu sunt bani la Guvern? Păi cum nu sunt bani? Unde se duc împrumuturile care vor rămâne de plătit în urma acestei guvernări? Deocamdată se duc spre firme prietene politic, se duc pe despăgubiri, pe rambursări de TVA-uri neverificate. Realmente este inuman ce se întâmplă", a afirmat Firea.

Ea a spus că, în ciuda "blocajelor, manipulărilor, denigrărilor de orice fel", a reuşit să ducă la bun sfârşit proiecte importante din toate domeniile.

Citește și: Declarații de avere: Gabriela Firea și-a mărit veniturile cu 15.000 de lei

Ea a afirmat că, prin înfiinţarea companiilor municipale, s-au făcut economii mari la buget şi se asigură proiecte de calitate pentru toţi cetăţenii.

"Compania Municipală de Consolidări, spre exemplu, a realizat în doar 2 ani cât cei dinaintea noastră în peste 20 de ani şi anume 200 de clădiri pericol public sunt puse în siguranţă, iar 20 sunt deja consolidate. Compania Străzi, Poduri, Pasaje realizează lucrarea de infrastructură de la Prelungirea Ghencea şi a reparat în timp record podurile Grant şi Străuleşti. Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează intens la pasajul Doamna Ghica, pe care îl finalizăm în această toamnă şi la un cartier de locuinţe sociale. Compania de Iluminat a scos oraşul din beznă, montând stâlpi în cartiere în care până acum doar soarele aducea lumina. Primăria a devenit o instituţie în care investitorii sunt primiţi cu respect, nu le mai cere nimeni comisioane sau favoruri ca pe timpul majorităţii PDL-PNL. Cetăţenii sunt ascultaţi şi sprijiniţi", a spus Firea.

Te poate interesa și că Bucureștiul va avea din toamnă un muzeu al copiilor

Firea dă asigurări că va finaliza Spitalul Metropolitan

Edilul Capitalei i-a asigurat pe bucureșteni că va finaliza Spitalul Metropolitan cu sprijinul celor care apreciază oamenii care construiesc şi nu pe cei care-şi "fac un titlu de glorie din a dărâma".

"Ei se unesc în ură, şantaj şi răzbunare. Eu rămân alături de toţi bucureştenii şi de cei care sunt de generaţii aici şi de cei care au venit în Capitală la studii sau la serviciu şi au rămas ca şi mine. Pentru noi toţi, Bucureştiul este casa noastră, familia noastră", a afirmat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, ce s-a făcut în ultimii 20 de ani în Voluntari este "o mândrie naţională".

"Sunt alături de oameni şi de aceea niciodată nu mă voi da bătută. Se tot aruncă cu noroi în mine că sunt soţia primarului din Voluntari. Ce s-a făcut în ultimii 20 de ani în Voluntari este o mândrie naţională, o comună din care nimeni nu mai ieşea din casă atunci când ploua, a devenit un oraş modern, european, cu şcoli căutate de majoritatea elevilor din judeţul Ilfov, cu un spital ridicat când guvernarea PDL-PNL închidea spitale, cu transport public şi toate facilităţile urbane. Soţul meu este un exemplu de bun gospodar şi nu îmi este ruşine cu el", a adăugat Gabriela Firea.

"Nu spun că sunt perfectă, nimeni nu este perfect, în afara lui Dumnezeu, dar tot ceea ce am făcut şi voi face se bazează pe tenacitate, luptă cu blocajele de orice fel - financiare, legislative, politice. Respect şi preţuiesc acest oraş şi pe oamenii lui. Am fost adoptată de Bucureşti acum 30 de ani şi trebuie să-i întorc toată preţuirea mea", a spus Gabriela Firea.

Ea a menţionat că a fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere al posibilei contaminări cu noul coronavirus.

"Suntem în plină pandemie virală. Am fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere al posibilei contaminări. Nu mi-am conservat sănătatea. Nu mi-am pus viaţa la adăpost. Nu m-am ascuns în casă sau sub pat. Am fost în spitale pentru a le dota, m-am întâlnit cu eroi în halate albe pentru a-i încuraja şi proteja, m-am dus personal să duc mâncare şi medicamente vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi", a spus Gabriela Firea.

Firea a scris pe Facebook că mai are multe de continuat şi început.

"Le cer iertare copiilor mei pentru că sunt o mamă mereu în viteză. Nu ştiu cât mai suportă soţul absenţa mea din familie. Am vrut să mă implic sută la sută. Nu m-am menajat. Am mai şi greşit, ca orice om. Nu a fost din rea-credinţă. Şi nu renunţ, am făcut multe, mai am multe de continuat şi început", a adăugat Gabriela Firea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri