În zona de Sud a Capitalei se construieşte, urmare a unui parteneriat între Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi oraşul Popeşti-Leordeni, cea mai modernă pasarelă destinată pietonilor - pasarela pietonală Popeşti Vest, care va face legătura între cele două zone.

"Astăzi vorbim despre un obiectiv extrem de important atât pentru locuitorii din Popeşti-Leordeni, cât şi pentru locuitorii din sectorul 4, oameni care vor reuşi să economisească 15 - 20 de minute din viaţa lor pe de o parte şi vor afecta nemijlocit viaţa şi celorlalţi participanţi la trafic, pentru că numărul de persoane pe care îl estimăm că vor trece pe această pasarelă zilnic e între 8 şi 12 mii de persoane. Acestea în mod uzual petrec 20 de minute în trafic. Folosind această pasarelă, discutăm de sub 5 minute", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că, din punct de vedere tehnic, această pasarelă e prevăzută cu doi stâlpi, unul situat în oraşul Popeşti-Leordeni, iar celălalt în sectorul 4.

Vezi și: Creşele, grădiniţele şi after school-urile din Sectorul 4 se redeschid de luni

"Undeva în primăvară va începe (...) construcţia unei noi linii de metrou care va veni în sprijinul nostru, al tuturor, al celor care stăm în sectorul 4, în Popeşti-Leordeni, în comuna Berceni, în Vidra şi în toate localităţile din împrejurimi", a arătat Daniel Băluţă.

Potrivit acestuia, printr-un protocol pe care Sectorul 4 şi Popeşti-Leordeni îl vor semna, copiii din Popeşti-Leordeni vor putea să folosească infrastructura şcolară din sectorul 4, pentru că e "frustrant" să stea un părinte la câţiva metri de o şcoală şi să nu îşi poată înscrie acolo copilul.

"Urmare a unui parteneriat între Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi oraşul Popeşti-Leordeni, în zona de Sud a Capitalei se construieşte cea mai modernă pasarelă destinată pietonilor. Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparţinând domeniului public al Sectorului 4 şi oraşului Popeşti-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex SA, pasarelă Popeşti Vest va deservi zona de sud a Capitalei şi va face legătura între Sectorul 4 şi Popeşti-Leordeni", potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Cum va arăta cea mai modernă pasarelă pietonală din România

Cu o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E, noua structură va fi compusă din 3 părţi principale: două turnuri verticale de circulaţie (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi dintr-un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, care va trece peste liniile de metrou, aflate la suprafaţă. Totodată, zona centrală a construcţiei va fi susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii s-au executat piloni foraţi la o adâncime de 14 metri.

Citește și: Creșele din București se redeschid: ce schimbări a adus pandemia

În paralel, UAT-ul Popeşti-Leordeni va amenaja în vecinătatea pasarelei o parcare de aproximativ 600 de locuri. Astfel, cei care până acum veneau cu maşina pe Şoseaua Berceni pentru a ajunge la staţia de metrou vor putea să-şi lase autoturismele în noua parcare din Popeşti, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a valorilor de trafic de pe Şoseaua Berceni, precizează Primăria Sectorului 4.

Accesul pietonilor pe pasarelă va fi permis pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări fixe şi lifturi, iar circulaţia propriu-zisă se va face la etajul al doilea. Primul etaj al construcţiei va fi destinat zonei tehnice.

Citește și: Parc nou în București: Primăria Sectorului 3 termină parcul de pe strada Brățării, unde vrea să construiască o bază sportivă

Structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior. Mai exact, balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante, toate acestea pentru buna desfăşurare a circulaţiei în condiţii de maximă siguranţă.

Lucrările au început în luna mai şi au un termen de execuţie de 90 de zile. Valoarea investiţiei este de 6.166.353,62 lei fără TVA, din care un procent de 80% va fi asigurat din bugetul local al oraşului Popeşti-Leordeni, restul de 20% de către Primăria Sectorului 4.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri