Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil până la ora 18:00 în nouă judeţe. În plus, un număr de 21 de judeţe se vor afla sub avertizare Cod galben de ploi până duminică seara la ora 18:00.

Potrivit ANM, în judeţele Covasna, Harghita, Braşov, precum şi în zona de munte a judeţelor Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

În judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h.

În regiunile vestice, nordice şi centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Pe de altă parte, un alt Cod portocaliu de furtuni va intra în vigoare duminică seara la ora 18:00 şi va viza judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi zona de munte a judeţelor Argeş şi Braşov până luni la ora 2:00.

În aceste zone, vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică în 21 de județe

Judeţele avertizate sunt Botoşani, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Mureş, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În intervalul menţionat, în Transilvania, Moldova, nordul Munteniei şi al Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Din seara zilei de duminică, Codul galben de instabilitate atmosferică va viza şi Capitala dar şi judeţele Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Harghita, Bacău şi Vaslui.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri