28 de români din Marea Britanie sunt infectați cu noul coronavirus, într-un focar apărut la o fermă. Potrivit Ministerului de Externe, românii sunt monitorizați de autoritățile sanitare, scrie Digi24.

MAE precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică şi pe lângă angajator pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Totodată, Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranţă la locul de muncă şi Autoritatea pentru Inspecţie şi Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situaţia persoanelor menţionate şi măsurile aplicabile în acest context.

MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare obţinute în cursul serii de luni, din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, iar 28 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Potrivit MAE, cetăţenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri