Într-o vizită în județul Călărași, la stațiile de pompare Sultana și Făurei, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu are în plan adoptarea unor restricții, care să afecteze relansarea economică.

”Nu ne dorim să mai impunem vreo restricție sau vreo altă măsură care să afecteze economia. Oamenii au nevoie să muncească, există locuri de muncă vacante. Nu vrem nici măsuri care să afecteze libertățile cetățenești.

Desigur, acest lucru depinde de respectarea măsurilor actuale”, a declarat Ludovic Orban, în conferința de presă.

Vezi și: Ludovic Orban: Nu putem da despăgubiri fermierilor după cum vrem noi

Vor mai avea loc alegerile

Întrebat de realizarea alegerilor locale, Ludovic Orban a răspuns că trebuie evaluat dacă alegerile creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu.

”Fac apel la colegii mei pentru a crea mesaje coerente în cadrul campaniilor electorale, să nu profite de situația pandemică. Dacă nu există riscuri, se pot derula alegeri. Trebuie să ținem cont de faptul că am prelungit mandatele aleșilor locali și am amânat data alegerilor”, a adăugat Ludovic Orban.

În plus, Ludovic Orban a mai spus că nu este o decizie eminamente a Guvernului sau a Partidului Național Liberal, ci este implicat și Parlamentul.

Legea carantinei, promulgată de președinte

”Încă nu văd efectele tergiversării adoptării legii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citește mai multe: NEWS ALERT | Legea carantinei a fost promulgată de Klaus Iohannis

Prim-ministrul a vorbit și despre imposibilitatea de a împiedica oamenii să solicite externarea sau de a impune carantina sau izolarea la domiciliu. Premierul a contestat încă o dată atitudinea Senatului în adoptarea Legii carantinei, generând lipsa unor pârghii legale de a controla răspândirea coronavirusului.

Legea carantinei a fost, astăzi, promulgată de către președintele Klaus Iohannis, urmând să intre în vigoare la trei de la publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri