Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Mediului, Costel Alexe, au fost ținuți astăzi la poarta spitalului modular de la Iași, spital ce ar trebui să primească pacienții infectați cu noul coronavirus, însă, acesta se află de mai bine de patru luni în construcție, scrie Digi24.

Cei doi miniștri spun că nu văd nicio evoluție în ceea ce privește noua unitate medicală și îl acuză pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, că a pus pe primul plan interesele politice, neglijând astfel sănătatea cetățenilor.

"Tocmai veneam de la Brașov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic.

Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular... Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În schimb, președintele CJ Iași, Maricel Popa, a menționat, foarte revoltat, pe pagina sa de Facebook, că „la Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic.

Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat”.

Sursa foto: Facebook/PSD Iași

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri