Reamenjarea zonei Brățării

Reamenjarea zonei Brățării

Parcul Teilor din Brățării sau Parcul Brățării, cum deja a devenit cunoscut în rândul rezidenților, a fost construit într-o zonă unde în urmă cu un an exista o groapă de gunoi. Locuitorii din cartierul Ozana au cerut, printr-o petiție online, amenajarea unui parc în apropiere. În august anul trecut, primăria sectorului 3 a demarat lucrările de reamenajare a zonei, unde la momentul respectiv era doar un câmp. Se circula cu mașina pe un drum de țară, făcut mai mult de rezidenții din zonă, însă după lucrări strada Brățării a fost prelungită, fâcând astfel posibil accesul înspre Soșeaua Industriilor și chiar înspre ieșirea către Autostrada Soarelui.

Din groapă de gunoi, parc

Din groapă de gunoi, parc

Parcul a apărut chiar lângă intersecția dintre strada Brățării și Drumul Gura Siriului, într-o zonă unde era chiar o groapă de gunoi. Construit pe o suprafață de 7 hectare, sub forma unui sistem piramidal, parcul care dispune și de un lac artificial a avut nevoie de câteva luni pentru a se contrui structura necesară.

Amenajarea parcului începea în martie

Amenajarea parcului începea în martie

În martie, Robert Negoiță spunea că parcul din Brățării va fi gata în două luni. Se făceau atunci terasamentele, se lucra la scara principală și începea amenajarea parcului - plantarea de arbori precum tei, sequioa, mesteceni, stejari, sălcii și alte tipuri de copaci.

Negoiță: Nu știu să se fi amenajat un alt parc de la zero după Revoluție

Negoiță: Nu știu să se fi amenajat un alt parc de la zero după Revoluție

"Această zonă se extinde foarte repede. Am făcut deja străzile. Este unul dintre cele mai mari parcuri din București, nu știu să se fi amenajat un alt parc de la zero după Revoluție. Am plantat și plantăm mai multe mii de copaci. Aici era o groapă de gunoi și noi o transformăm într-un parc", susținea Negoiță, în luna martie.

Mai: arbori, gazon și sistem de irigații

Mai: arbori, gazon și sistem de irigații

Pandemia de coronavirus, care a pus pe hold anumite proiecte, nu a încetinit amenajarea parcului Teilor din Brățării. Chiar și în perioada de lockdown, lucrările au continuat, iar în luna mai au fost plantați arbori, gazonul a fost semănat, iar sistemul de irigații era aproape gata. Deși parcul nu a fost complet finalizat în două luni, pe 15 mai, când am ieșit din perioada stării de urgență, parcul putea fi vizitat. Tot în această perioadă începea montarea stâlpilor de iluminat. Primarul Negoiță oferea atunci un alt termen limită pentru finalizarea completă a parcului - iulie 2020.

Mai: arbori, gazon și sistem de irigații

Mai: arbori, gazon și sistem de irigații

”Partea centrală, cu accesele, este gata undeva la 80%, dar mai avem zone unde mai este mult de muncă, zone care vor fi deschise într-o etapă ulterioară, vrem să facem și un skate park, un derdeluș. Suntem la 90% cu aleile, 70-80% cu partea de aspersie, copacii sunt plantați în proporție de 100%, lacul este gata, am adus și pește în el. Mai trebuie să aducem băncuțele, mobilierul urban. Îl vom deschide când legea ne va permite, până pe 15 mai vom avea și mobilier urban, și aleile vor fi gata, în mare parte sunt deja gata. Partea din față și cea din mijloc este aproape gata. Mai avem partea din spate, cel mult 30% unde vom mai lucra, cu totul va fi gata până în iulie”, spunea Robert Negoiță în luna mai.

Parcul, aproape finalizat

Parcul, aproape finalizat

În luna iunie s-a finalizat și iluminarea noului parc din sectorul 3 al Capitalei. De altfel, pentru locuitorii din Zonă faptul că parcul nu era complet finalizat nu a reprezentat un impediment, tot mai multe persoane ieșind la o plimbare pe malul lacului.

Terenuri de fotbal

Terenuri de fotbal

Parcul Teilor din Brățării dispune și de două terenuri de fotbal. Acestea au fost amenajate chiar de curând, dar încă nu sunt deschise publicului. Echipa sectorului 3 plănuiește amenajarea și unui skate park și a unui derdeluș.

Bază sportivă cu săli de fitness, bazin de înot și skate park

Bază sportivă cu săli de fitness, bazin de înot și skate park

În luna iulie, Parcul Teilor din Brățării este aproape finalizat. S-a definitivat zona de acces - care se poate face atât dinspre strada Drumul Gura Siriului, cât și dinspre Strada Brățării, unde sunt 2 intrări. Băncile, coșurile de gunoi și alte piese de mobilier urban au fost montate de ceva timp. Lucrări încă au loc, pentru diverse aspecte tehnice și logistice, dar mai ales pentru amenajarea bazei sportive de lângă. Aceasta va cuprinde o sală de fitness și un bazin de înot care după cum se pot vedea în fotografii, nu sunt încă gata. Termenul de finalizare ar fi toamna acestui an, însă rămâne de văzut în ce măsură vor fi gata în contextul pandemiei de coronavirus.

Parcul din Brățării

Parcul din Brățării

Indiferent de evoluția pandemiei, Parcul Brățării a fost construit și amenajat într-un interval de timp mai mult decât decent, mai ales dacă ținem cont de cât durează lucrările de construcție ale administrației publice în România.