Inspectorii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au aplicat la sfârşitul acestei săptămâni amenzi în valoare de 13.000 de lei pentru campare ilegală şi pentru accesul cu maşinile pe plajele de la Vadu şi Corbu. Pe 18 şi 19 iulie pe plajele sălbatice din judeţul Constanţa s-au aflat 20.000 de turişti şi aproximativ 4.000 de autoturisme, scrie G4Media.

ARBDD a transmis că mulţi dintre turiştii care au luat din nou cu asalt plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia, au continuat să încalce legea şi regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

“Inspectorii ecologi ai ARBDD, în colaborare cu organele de control ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, au continuat acţiunile de monitorizare şi control pe plajele de la Vadu, Corbu şi Midia.

Astfel, data de 18 iulie au fost estimaţi pe cele trei plaje aproximativ 13.200 de turişti şi 2.250 de autovehicule, iar în data de 19 iulie au fost estimaţi 6.250 turişti şi 1.670 autovehicule. Pentru contravenţiile constatate au fost aplicate un număr de 50 de sancţiuni, pentru campare ilegală şi pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei”, se arată în comunicatul ARBDD.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării acuză un ”dezastru” şi a precizat că nimic nu justifică un comportament agresiv faţă de arie naturală protejată.

Inspectorii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării fac încă o dată apel la turiştii care vin pe aceste plaje neamenajate să respecte regulile privind vizitarea acestor zone.

Sursa foto: News.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri