Peste o mie de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.005 lei, au fost date în urma misiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Angajaţii MAI, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, miercuri, 2.386 de operatori economici şi 10.402 persoane.

Au fost aplicate 1.009 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.005 lei, dintre care:

  • 22 de sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 16.700 de lei;
  • 16 sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 4.450 de lei;
  • 678 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.650 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.650 de lei, pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.).

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 274 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.555 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

La acţiunile de control au participat 4.651 de poliţişti, 1.918 jandarmi, 776 de poliţişti de frontieră, 162 cadre ISU, 28 cadre IGAV, 1.522 poliţişti locali, 72 de reprezentanţi ai ANSVSA, 16 inspectori ANPC, 29 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 49 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 23 de oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor şi opt reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precizează un comunicat al MAI, transmis AGERPRES.

Sursa foto: Facebook Politia Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri