Premierul Ludovic Orban a declarat că este nevoie de medici pentru direcțiile de sănătate publică și pentru spitalele COVID-19. Autoritățile au făcut un apel la voluntariat, însă răspunsul a fost sub așteptări, astfel că va fi utilizată detașarea prevăzută de lege, la ordin, notează G4media.ro.

„Pentru direcțiile de sănătate publică avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, asistente. În spitalele COVID avem nevoie de cadre medicale. Am apelat la voluntariat. Răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul așteptărilor și, ca atare, vom apela la detașare. Ministrul Sănătății împreună cu șeful DSU au misiunea de a evalua personalul de la spitalele non-COVID în specialitățile necesare: medici și asistenți ATI, medici infecționiști, pentru a asigura necesarul de personal pentru toate unitățile necesare. (…) Nu avem altă soluție decât detașarea. Dacă la apelul nostru de voluntariat răspunsul a fost sub așteptările noastre, soluția este detașarea legală”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Orban a precizat că pentru medicii de terapie intensivă sporul de 25% pe care îl primesc pentru detașare va fi suplimentar față de sporul pentru ATI și, dacă va fi necesar, va fi adoptată și o ordonanță de urgență în acest sens.

Ludovic Orban a mai anunțat că vor fi crescute salariile din DSP-uri.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri