Alocațiile ar urma să crească cu 20%, de la 1 august, conform unor surse guvernamentale. Este varianta care apare în acest moment într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, care va fi discutat azi în ședință de guvern.

Decizia finală va fi luată azi, în ședința de Guvern de la ora 18.00, scrie Digi24.

Varianta majorării cu 20% e inclusă în proiectul Ministerului Muncii, în care este prevăzută și creșterea etapizată, astfel încât să se ajungă la dublarea alocațiilor până la jumătatea lui 2022, deci în doi ani.

Pentru copii cu vârste între 2 și 9 ani, alocația s-ar majora cu 22,5 lei, astfel că va ajunge de la 150 de lei la 173 lei.

Pentru copiii cu vârsta sub doi ani sau pentru cei cu dizabilități alocația ar urma să crească cu 60 de lei, va ajunge la 360 lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri