Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, din nou, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, primarul general Gabriela Firea atrăgând atenţia asupra pericolului închiderii conturilor municipalităţii.

S-au înregistrat 23 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi zece abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a 34 de consilieri municipali, adică cel puţin două treimi din numărul total (51), potrivit Agerpres.

"Cât priveşte ultimul punct pe ordinea de zi, situaţia este foarte dificilă, (...) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate", a declarat Gabriela Firea, înainte de a se trece la votarea proiectului.

Ea a menţionat că este vorba despre procese care durează de 16 ani.

"Nu este vina mea sau a dumneavoastră, trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaţilor, reprezentanţilor familiei Constanda, (...) am fost notificaţi că, dacă nu se acceptă darea în plată, în sensul ca această sumă de 115 milioane de euro să fie transformată într-o suprafaţă de teren din Cartierul Francez, bineînţeles, după toate evaluările ANEVAR, conform legii, practic 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez, ori dăm toţi banii deodată ori dăm această suprafaţă de teren, dacă nu, pe 3 august, se închid conturile Primăriei Capitalei", a explicat Gabriela Firea.

"Abia aştept să vă văd cum o să veniţi să vă căutaţi de bani prin buzunare când o să se îndrepte Primăria împotriva voastră", a transmis Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei. Grupul consilierilor municipali USR se va abţine de la vot, a anunţat Ana-Maria Ciceală.

"Ca şi ultima dată, grupul USR va vota abţinere pe acest proiect de hotărâre, deoarece am cerut şi cerem şi astăzi un raport de expertiză a unui auditor prin care să fie evaluate diversele opţiuni pentru punerea în executare a acestei hotărâri judecătoreşti definitive, anume cum e mai bine să procedăm: să dăm în plată, cum se propune astăzi, un teren sau să plătim bani şi, bineînţeles, dacă asta este decizia, care sunt modalităţile de plată ca alternative evaluate în aceeaşi expertiză, dacă se poate eşalona plata şi aşa mai departe. În lipsa unei asemenea expertize, noi nu avem cum să decidem", a explicat Ciceală.

Municipalitatea este în faza unei executări silite şi nu în cea a unei negocieri, a subliniat Directorul Direcţiei Juridice a Primăriei Capitalei, Adrian Iordache, care a adăugat că există o singură modalitate propusă de creditor.

CGMB a respins şi pe 15 iulie proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri