Preşedintele a declarat cu privire la o posibilă intrare în starea de urgenţă din cauza epidemiei de COVID-19, că aceasta este o ultimă soluţie. "Decizia reintrării în stare de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă măsură soluţie şi eu vreau să cred că există altă soluţie", a spus Klaus Iohannis.

"Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii, împreună cu autorităţile, împreună cu mine, vor respecta normele, în aşa fel încât să nu ajungem în situaţia în care nu mai putem să controlăm răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil, rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider reintrarea în starea de urgenţă, care ar afecta şi libertăţi şi drepturi civile, care ar inhiba din nou viaţa economică, să consider asta ca o ultimă soluţie, când nu avem nicio altă posibilitate să reintrăm într-o zonă de control a pandemiei", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a susţinut că Guvernul şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. "E nevoie de respectarea acestor reguli de către toată lumea, dar haideţi să nu confundăm acţiunea generală cu acţiunea punctuală a unor persoane care nu au înţeles nimic. Guvernul, în ansamblu, îşi face, şi-a făcut treaba, gestionează treburile publice", a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre achiziţiile din această perioadă. "În perioada stării de urgenţă a existat un regim special de achiziţii şi am atras atenţia şi atunci şi acum că, indiferent de ce regim avem, legea trebuie respectată şi oamenii trebuie respectaţi. (...) Cine nu a respectat legea sau cine a încercat fraudulos să se îmbogăţească din necazul oamenilor va plăti şi sunt convins că cei care au greşit vor fi găsiţi şi traşi la răspundere", a transmis preşedintele.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri