Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre măsura obligativității zonale a purtării măștii de protecție în spațiul public și despre închiderea teraselor începând cu ora 23:00. Raed Arafat a reiterat faptul că nerespectarea măsurilor de protecție este sancționabilă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va avea vineri seara o întrunire online în care va supune la vot o propunere prin care programul teraselor și cluburilor din în zonele „roșii”, unde există o transmitere comunitară pronunțată a coronavirusului, să fie limitat până la ora 23:00, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Este o decizie care se ia la nivelul Comitetului Județean, dacă sunt zone în care oamenii se plimbă într-o densitate mare, această regulă se aplică. Se impune prin faptul că dacă nu le respecți forțele de ordine publică pot să te amendeze, să te avertizeze", a spus Arafat.

În această categorie ar putea intra inclusiv localurile din Centrul Vechi al Capitalei.

De asemenea, șeful DSU consideră că măsura purtării măștii pe plaje nu este "aplicabilă", dar recomandă distanțarea între oameni și șezlonguri.

"Nu o să cer tot timpul. Pentru că nu tot timpul este aglomerat. Ora 23:00 e una comodă, după asta lucrurile devin periculoase", spune șeful DSU despre orele la care purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie.

Raed Arafat atrage atenția asupra faptului că și asimptomaticii pot transmite virusul, în ciuda a ceea ce cred mulți dintre oameni.

"Asimptomaticul transmite totuși. Multă lume a rămas cu ideea că asimptomaticul nu are nicio problema. Analiza la nivelul studiilor din Satele Unite arată că asimptomaticul poate transmite foarte serios.", avertizează șeful DSU.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri