6 August 2020

FAO: Alimentele se află într-o continuă scumpire



Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), scrie Economica.net.

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO),Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO),

https://www.economica.net/fao-preturile-mondiale-la-alimente-au-crescut-pentru-a-doua-luna-consecutiv-in-iulie_188416.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO),

https://www.economica.net/fao-preturile-mondiale-la-alimente-au-crescut-pentru-a-doua-luna-consecutiv-in-iulie_188416.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO),

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă. "La fel ca în iunie, creşterea preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr a compensat preţul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui preţului cerealelor", se arată în comunicatul FAO, anunţă Agerpres. Preţurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% în iulie, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preţurile la lactate şi zahăr au urcat cu 3,5% şi, respectiv, 1,4%, în timp ce Preţurile la carne au scăzut cu 1,8%,în urma reducerii cererii.

https://www.economica.net/fao-preturile-mondiale-la-alimente-au-crescut-pentru-a-doua-luna-consecutiv-in-iulie_188416.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO),

https://www.economica.net/fao-preturile-mondiale-la-alimente-au-crescut-pentru-a-doua-luna-consecutiv-in-iulie_188416.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă.

"La fel ca în iunie, creşterea preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr a compensat preţul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui preţului cerealelor", se arată în comunicatul FAO.

Preţurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% în iulie, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preţurile la lactate şi zahăr au urcat cu 3,5% şi, respectiv, 1,4%, în timp ce Preţurile la carne au scăzut cu 1,8%,în urma reducerii cererii.



Citeste si