Un grup de turişti din Iaşi a decis să-l lase pe unul dintre membrii grupului, care era epuizat fizic, singur pe traseu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce anunţaseră la 112 faptul că prietenul lor era epuizat fizic, scrie Adevărul.

Salvamontiştii au fost solicitaţi în noaptea de 8-9 august pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane din Iaşi, care era în stare de epuizare avansată şi început de hipotermie în zona Chica Fântânele din masivul Ceahlău.

Tânărul cobora cu un grup de amici de la Vârful Toaca pe traseul care ajunge în stațiunea Durău (Cabana Meteo - Fântânele - Durău), care are peste 7 kilometri, iar la un moment dat, în jurul orei 17.00, a fost surprins de o poaie rece.

„Grupul din care făcea parte a decis, împreună cu el, să rămână acolo singur în aşteptarea echipei Salvamont, care fusese alertată prin 112. O greşeală şi o atitudine greu de înţeles pentru mulţi“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Când salvatorii montani au ajuns la ieşean, acesta era deja în hipotermie şi aproape incoerent.

„În starea în care a fost găsit şi la cât de repede a cedat termic, nu ar fi supravieţuit peste noapte. Murea până dimineaţă. Sperăm să fi înţeles mai mult din această experienţă, atât el, cât mai ales cei din grupul care au hotărât să-l abandoneze în noapte, fără lumină, apă, haine de protecţie şi fără suport psihic“, a mai spus şeful Salvamont.

Sursa foto: Facebook Salvamont Neamț

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri