Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în Vrancea, la un centru pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), după ce 17 din cei 21 de beneficiari au fost testaţi pozitiv.

″În cursul săptămânii trecute, patru beneficiari dintr-un centru al DGASPC pentru copii cu dizabilităţi au prezentat simptome de COVID-19. Instituţia a dispus testarea tuturor beneficiarilor la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, iar 17 beneficiari din cei 21 care locuiesc un centru au ieşit pozitiv la noul coronovirus. De asemenea, şi un angajat din cei 12 care lucrează în centrul respectiv a fost testat pozitiv pentru COVID-19″, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Toţi beneficiarii depistaţi pozitiv au fost internaţi în Spitalul Municipal Adjud, iar ceilalţi patru, care sunt negativi, se află în izolare preventivă, scrie Agerpres.

Totodată, s-a dispus dezinfectarea centrului şi s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea infecţiei cu COVID-19.

Cei 17 copii depistaţi pozitiv au vârste între 12 şi 19 ani şi prezintă simptomatologie uşoară sau sunt asimptomatici, în timp ce angajatul DGASPC care a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru COVID-19, nu prezintă nicio simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri