Asociația Blondie a lansat un apel către membrii Parlamentului României prin care îi invită să doneze în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să cumpere o ambulanță aeriană, dotată cu toată aparatura necesară.

„Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion”, se arată în mesajul transmis de Asociația Blondie.

În mai puțin de o oră de la apelul către membrii Parlamentului, invitația la donație a fost acceptată de Vergil Chițac, membru al Senatului României, Bogdan Huţucă, Andrei Pop și George Gabriel Vișan, membrii ai Camerei Deputaţilor.

„Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în Romania boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră nu are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afara țării atunci când există o urgență. Noi, la Asociația Blondie, nu eram pregătiți să găsim soluții la această problemă, dar de la începutul pandemiei, am transportat, cu avioane private, toți copiii în stare gravă care au ajuns la noi și care au avut nevoie să fie aduși acasă în siguranță, după externare, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate, să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau să moară acasă. Am efectuat, începând cu 27 martie, 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel că am ajuns și la 4 zboruri într-o săptămână: pentru Adelina, Nicoleta, Elena și Ioana. Am zburat de 189.000 euro în 4 luni și jumătate. Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția oricărui pacient are nevoie de ea”, explică asociația pe Facebook.

Donația se face în contul Asociației Blondie, cu precizarea Spun DA - nume donator:

IBAN: RO37INGB0000999909096711
Titular cont: ASOCIATIA BLONDIE - IMPARTE PENTRU ALTA PARTE
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

Asociația Blondie are misiunea de a reduce mortalitatea și de a crește șansele la viață ale copiilor cu afecțiuni grave în risc social.

Sursa foto: Facebook Asociația Blondie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri