Ludovic Orban a îndemnat pensionarii din România să înțeleagă faptul că pentru a crește orice venit, statul are nevoie de resursele necesare, iar decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, pe care guvernul PNL și-o asumă. Acesta a punctat faptul că momentan, atât se poate în ceea ce privește majorarea pensiilor, iar cine promite mai mult nu face decât să mintă.

”Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate acestea, eu nu cunosc vreo altă țară europeană în care să se fi luat o decizie similară (creșterea pensiilor n.r.). Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Această creștere va fi trecută în cuprinsul ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară. Este o creltere extrem de mare pe car ene angajăm să o putem finanța”, precizează Ludovic Orban.

Orban atrage atenția asupra faptului că orice creștere făcută fără a se ține cont de evoluția economiei și de capacitatea acesteia de a o acoperi, se va întoarce împotriva pensionarilor și a întregii societăți, deoarce România nu va mai avea acces la finanțări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare cheltuielilor pe care le are statul.

”De 4 luni este un adevărat dezmăț în Parlamentul României în materie de legi care generează noi cheltuieli pentru bugetul de stat. Ne-am luptat pe toate căile să impiedicăm astfel de decizii, dar din păcate multe au fost adoptate și ele nu fac decât să crească nota de plată”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri