Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi pe malurile tronsonului timişorean al Canalului Bega, dar în zona pietonală centrală nu este obligatorie, întrucât aici „oamenii sunt în mişcare" continuă şi nu se staţionează, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

Edilul a propus Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă un proiect de hotărâre în care se definesc clar zonele considerate aglomerate, în accepţiunea COVID-19, şi să stabilească intervalele orare în care este obligatorie purtarea măştii în respectivele zone.

Zonele de promenadă ale municipiului Timişoara sunt considerate Pieţele Victoriei, Libertăţii, Unirii, Sfântul Gheorghe şi Ţarcului, toate, cu străzile conexe, la care se adaugă malurile Canalului Bega şi aleile din principalele parcuri.

„Se consideră zone aglomerate (în contextul pandemiei - n.r.) şi se constituie pentru ele obligativitatea purtării măştii, malurile Canalului Bega, între orele 17,00 - 21,00, în zilele lucrătoare şi 9,00 - 21,00 în zilele nelucrătoare. Se instituie interdicţia pentru cântăreţii stradali de a presta pe strada Alba Iulia (care face legătura între Pieţele Victoriei şi Libertăţii - n.r.), precum şi interdicţia organizării oricărui eveniment pe această stradă. Se recomandă cetăţenilor ca, atunci când constată în jurul lor, în aer liber, aglomeraţii conjuncturale, indiferent unde se întâmplă acest lucru, să folosească masca, pentru a se proteja", a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu.

El a subliniat că hotărârea luată demonstrează că „nu este cazul să fim panicaţi" şi că oamenii pot să fie relaxaţi acolo unde situaţia o permite, respectiv în zonele pietonale ultracentrale.

Potrivit edilului, trotuarele de pe malurile Begăi sunt destul de înguste, fiind împărţite între pietoni şi pista pentru biciclişti.

„Oamenii care se cunosc se salută, dar nu stau apropiaţi minute în şir în zona de promenadă, pentru a se justifica impunerea obligativităţii purtării măştii. Pe malurile Canalului Bega avem o situaţie mai aparte, pentru că aleile pietonale nu sunt destul de late pentru a nu se produce aglomeraţii, o parte din trotuare fiind destinată pistelor de biciclete. Partea de trotuar care le rămâne pietonilor este destul de îngustă şi se poate ajunge la aglomeraţii. În această logică a lucrurilor (...) am făcut propunerile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă", a detaliat Nicolae Robu.

Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri