Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile din Republica Lituania au revizuit, începând cu data de 17 august, condiţiile de intrare în acest stat pentru cetăţenii şi rezidenţii permanenţi ai statelor Uniunii Europene, Spaţiului Economic European, precum şi din Confederaţia Elveţiană şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Conform acestei noi decizii, România este plasată în categoria statelor unde rata de infectare depăşeşte valoarea de 25 cazuri/ 100.000 de locuitori. Astfel, persoanele care sosesc în Republica Lituania provenind din această categorie de state trebuie să prezinte un test negativ pentru infecţia cu COVID-19, efectuat în statul de plecare, cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania şi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Anterior acestei decizii, persoanele provenind din această categorie de state în care era inclusă şi România nu puteau intra în Republica Lituania. Totodată, persoanele care sosesc în Republica Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Naţional de Sănătate Publică din Republica Lituania (https://keleiviams.nvsc.lt/en/form) înainte de intrarea în ţară. Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier/ feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire", informează MAE.

Conform sursei citate, măsurile anunţate de autorităţile Republicii Lituania nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul acestui stat pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi altor categorii specifice de persoane, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina web a MAE al Republicii Lituania https://urm.lt/default/en/important-covid19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Vilnius: +370 (5) 2310552, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +370 68573238.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri