Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, dar și alți miniștri. În urma ședintei, președintele a declarat că România trebuie să rezolve două mari situații și anume, infrastructura și agricultura. Președintele a adăugat că Guvernul își îndreaptă eforturile către proiecte pentru îmbunătățirea celor domenii.

”Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructură. România are nevoie de autostrăzi și căi ferate”, a declarat Klaus Iohannis.

Fondurile europene și investițiile sunt un subiect important pentru oficialii români, ținând cont de reușita președintelui de la Bruxelles. Însă suma obținută de Klaus Iohannis nu se află la dispoziția statului român. Este nevoie de un plan național și de proiecte care să fie prezentate Uniunii Europene pentru a fi furnizate fondurile. Guvernul lucrează la proiectele care vor fi incluse în Planul Național de relansare și reziliență pentru atragerea fondurilor europene necesare redresării economiei.

În acest sens, cel de-al doilea aspect asupra căruia președintele s-a oprit a fost îmbunătățirea sectorului agricol, afectat pe de o parte de secetă, iar pe de altă parte, de pandemie. În plus, Klaus Iohannis a insistat asupra despăgubirii fermierilor afectați de acest dublu fenomen.

”Fermierii români au nevoie să fie susținuți. Pandemia și seceta prelungită din primăvară i-a afectat foarte mult. Din acest motiv, am lansat două direcții. Pe de o parte, am stabilit la rectificarea bugetară ca o parte din fonduri să fie destinată despăgubirii fermierilor afectați de secetă. Iar pe de altă parte, pregătim proiecte europene care să prevină astfel de situații, cum ar fi irigațiile sau combaterea deșertificării. Sunt proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul agricol”, a mai spus președintele.

România a obținut 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE. Fondul de redresare al UE va fi compus din 390 de miliarde de euro sub formă de subvenții și 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Aceste sume se vor alătura celor aproximativ 1.000 de miliarde de euro, care vor forma bugetul Uniunii pe următorii 7 ani.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri