Săptămâna aceasta a fost înregistrat un nou record al temperaturilor ridicate pe Pământ. Centrul Furnace Creek din Death Valley (California) a raportat o temperatura de 54,4 grade Celsius pe data 16 august. Temperatura a fost atât de ridicată, încât ecranul care arăta gradele a început să se comporte ciudat. Aceasta este cea mai mare temperatura înregistrată de la începutul anilor 2000, potrivit Forbes.com.

Recordul anterior a fost raportat în 2011, în Kuweit, aparatele arătând 53,3 grade Celsius.

Anii în care s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi au fost, în ordinea crescătoare a gradelor: 2016, 2019, 2015, 2017, 2018, 2014, 2010, 2013, 2005 și 1998. Cercetătorii avertizează asupra gradelor ridicate, care vor continua să crească în viitorul apropiat.

Nici 2020 nu arată mai bine. 7% din regiunile de pe Pământ au înregistrat temperaturi ridicate în luna iunie a acestui an. În acest exemplu se încadrează: Asia, Scandinavia, Occidentul, Mexicul, dar și bucăți din ocean.

Spre exemplu, Oceanul Arcticul a înregistrat cea mai mare temperatură a sa (37,7C) în ziua în care orașul Verkhoyansk din Siberia a raportat 38 de grade Celsius.

De regulă, anii călduroși se află în strânsă legătură cu fenomene precum El Niño, dar pentru 2020 nu au fost prognozate astfel de evenimente. Mai mult, este al unsprezecelea an cu cele mai slabe cicluri solare din ultimul secol.

Ceea ce ar trebui să ne atragă atenția este că încălzirea globală are o creștere constantă în ultimii 5.000 de ani. În secolul trecut, temperatura pe Pământ a crescut cu 0,7 grade Celsius. Rata aceasta este de zece ori mai mare, în prezent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri