Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe comunicaţii şi la „frontiera verde”, peste 11.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 129.000 lei. Doi cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar două autovehicule au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 21 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Crăciunești, un microbuz marca Ford Transit, condus de un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă mai multe colete cu țigări. Drept urmare, microbuzul și șoferul au fost conduși la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 2.986 pachete cu țigări de proveniență duty-free, în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, microbuzul în valoare de aproximativ 10.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Contrabandă în zorii zilei

Ieri, 22 august, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit.

În cel mai scurt timp au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite cinci colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 87.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot ieri, 22 august, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare s-a organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe raza localității Satu Mare, un autoturism marca Mitsubishi Pajero înmatriculat în România.

La volanul autoturismului se afla un cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. La controlul sumar al autoturismului, pe bancheta din spate au fost descoperite două bagaje voluminoase care conțin țigări.

S-a luat măsura conducerii cetățeanului român împreună cu autoturismul la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii bagajelor, a rezultat cantitatea de 550 pachete țigări cu timbru ucrainean, în valoare de 6.400 lei. Autoturismul, în valoare de 14.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul serviciului, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri