Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod portocaliu de furtuni valabil în 19 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 30...40 l/mp şi, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Judeţele care vor intra sub Cod portocaliu sunt Iaşi, Neamţ, Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Vâlcea, Gorj, şi parţial Suceava, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara şi Alba.

Cod galben de instabilitate atmosferică în 14 judeţe, în următoarele două zile

În același timp, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care va afecta, până marţi la ora 23:00, un număr de 14 judeţe.

În intervalul menţionat, în sud-vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe spaţii mici grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Judeţele marcate cu Cod galben sunt Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (parţial), Botoşani, Galaţi, Argeş (parţial), Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara (parţial), Alba (parţial), Cluj şi Sălaj.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri