Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că Podul Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolii, scrie Agerpres.

"Am finalizat toate proiectele mari găsite blocate acum patru ani. Pe podul de la Nicolae Grigorescu se circulă deja, iar celebrul Pod Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolilor. Am deschis şantiere noi, unele obiective fiind terminate deja în scurt timp. Noua şosea Fabrica de Glucoză e un ajutor real pentru şoferi. Aşa va fi şi pasajul de la Doamna Ghica sau lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea", arată edilul general, într-o postare pe Facebook.

Într-o întregistrare video ataşată postării, Marius Coaje, consilier al primarului Gabriela Firea, a precizat că în prezent se fac teste în vederea dării în folosinţă a lucrării.

"În zona Ciurel - vorbim de Nodul Virtuţii, prima etapă a acestui proiect amplu - lucrările s-au finalizat. În momentul de faţă se fac testări, se fac ultimele retuşuri, pentru a fi dat în folosinţă. În 2016 exista un singur pilon, pilonul central, executat de către constructor, şi mari blocaje în această zonă. Nu exista finanţare, situaţiile de lucrări erau ţinute cu anii în Primăria Capitalei până să fie avizate. Consultanţa punea foarte multe piedici acestui constructor şi nu se reuşea să mergem mai departe. S-a deblocat această situaţie. Mai mult, etapa a doua, de la Nod Virtuţii până la Şoseaua Uverturii - a fost deja stabilit coridorul de exproprieri. S-a votat în Consiliul General suma respectivă şi imediat vom începe şi lucrările pentru etapa a doua", a spus el.

În ce priveşte pasajul de la Doamna Ghica, Gabriela Firea a declarat că obiectivul este finalizarea lucrării chiar în această toamnă.

"Ne dorim ca în această toamnă, chiar dacă este dificil, avem foarte multe forţe concentrate la faţa locului, vrem să finalizăm lucrarea. Ştim că este un disconfort pentru cetăţenii din zonă, dar nimic nu se poate construi fără să existe această perioadă tranzitorie. Ne cerem scuze pentru disconfort, dar nu se poate construi un pasaj de o asemenea complexitate fără anumite sacrificii din partea tuturor", a afirmat Firea.

Ea a menţionat că proiectele de infrastructură ale Municipalităţii vizează legătura între nordul şi sudul Capitalei. "În premieră, facem legătura între nordul şi sudul Capitalei, prin şantierele deschise şi prin lucrările deja finalizate! Era minunat să avem Centura ocolitoare dar aceasta este, încă, un obiectiv guvernamental neîndeplinit", a menţionat edilul general.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructură Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri