Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea estimează că la finele săptămânii trecute circa 8.800 de turişti au vizitat plajele sălbatice din sudul Rezervaţiei şi a aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei, a anunţat instituţia de mediu pe pagina proprie de pe o reţea de socializare.

Cei mai mulţi vizitatori, 5.200 de turişti cu 1.100 de maşini, au fost semnalaţi duminică pe plajele din Midia, Corbu şi Vadu, în aceeaşi zi fiind aplicate cu două sancţiuni mai mult decât în ziua precedentă, conform Agerpres.ro.

"În urma acţiunilor comune de control de sâmbătă, 5 septembrie, s-au aplicat 74 de sancţiuni (65 amenzi şi 9 avertismente) în valoare totală de 21.900 lei, iar duminică, 6 septembrie, au fost aplicate 76 sancţiuni (52 amenzi şi 24 avertismente) în valoare de 18.700 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru încălcarea unor prevederi ale OUG nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente, precum şi Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor", se arată în anunţul ARBDD.

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului a menţionat că acţiunile de control au fost efectuate în parteneriat cu jandarmii Grupării Mobile "Tomis" Constanţa, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, agenţi de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie, Delta Dunării.

"Respectarea legislaţiei nu este opţională, este o obligaţie a fiecăruia dintre noi având în vedere faptul că prin impactul nostru asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversităţii, contribuim la compromiterea sau, mai mult, la pierderea unor habitate naturale", se specifică în anunţ.

Potrivit sursei, sâmbătă, 5 septembrie, pe plajele sălbatice din rezervaţie au fost circa 3.600 de turişti cu 850 de autovehicule.

Într-o altă postare, ARBDD a semnalat faptul că mai multe persoane au traversat cu ATV-uri pe malul mării Grindul Chituc şi a apreciat fapta grupului drept "un comportament absolut iresponsabil".

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri