Ludovic Orban a declarat, cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea anului școlar, că are încredere în dascălii din România și le cere părinților să aibă încredere. Premierul a spus că reluarea procesului educațional este o necesitate, iar părinții știu acest lucru, potrivit Digi24.

“Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România.

Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor.

Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil”, a spus Orban, aflat într-o vizită la Călărași.

Prim-ministrul recunoaște că lucrurile nu sunt puse la punct în detaliu, dar că orice aspect poate fi remediat.

“Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat.

Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că este în beneficiul copiilor”, a mai spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri