Administrația Sector 4 București cumpără măști de protecție la prețuri de șase-șapte ori mai mari decât prețul la zi

Administrația locală din Sector 4 a anunțat în luna mai că pune la bătaie un buget în valoare de peste 64 de milioane de lei pentru a achiziționa 15,4 milioane de măști faciale medicale de unică folosință și peste 30 milioane de mănuși tot de unică folosință, scrie G4Media.ro

G4Miedia a intrat în posesia documentelor licitației din care reiese că administrația sector 4 a selectat deja cinci societăți de la care va cumpăra aceste produse, însă prețul de achiziție este de șase-șapte ori mai mare comparativ cu prețul pieței la zi și de trei ori mai mare decât cu prețul la care ministerul sănătății a achiziționat cele o sută de milioane de măști în luna iunie.

Administrația locală din sectorul 4 va cumpăra măști la prețur de 1, 68 RON, 1, 75 RON sau chiar 2,25 RON bucata, în timp ce ministerul sănătății a plătit în luna iunie 0,68 RON pe mască de la Naguma Medical Supply.

Între timp, prețurile au scăzut cu mult, iar astăzi prețul de achiziție al măștilor de către stat a coborât la aproximativ 0,30 de RON pe mască. Altfel spus, administrația sector 4 se pregătește să plătească de șase-șapte ori mai mult pentru achizițiția celor 15 milioane de măști, comparativ cu prețul la zi.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Trencadis Corp a câştigat licitaţia pentru platforma de Big Data a...
Compania lui Frank Timiş a...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Maridav / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri