Klaus Iohannis despre profesorul de la Oradea: Nu putem să tolerăm aşa ceva

Klaus Iohannis a declarat cu privire la profesorul din Oradea care a instigat la nepurtarea măştii de protecţie sanitară, că un astfel de caz nu poate fi tolerat şi s-a declarat convins că Inspectoratul şcolar şi Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ vor lua măsurile de rigoare.

"Este, din informaţiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la Inspectoratul şcolar şi Consiliul de administraţie al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic", a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a luat la cunoştinţă de 'intervenţia regretabilă' a unui cadru didactic de la un liceu din Oradea care în timpul unei ore de curs a protestat împotriva purtării măştii de protecţie, cerând unităţii învăţământ să ia măsurile care se impun. Totodată, inspectoratul va înainta un denunţ penal faţă de profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a precizat că 'prestaţia' profesorului respectiv, filmată şi încărcată pe contul de Facebook al acestuia, este ''un comportament regretabil, care contravine regulilor şi regulamentelor, făcând propagandă mişcării 'Jos botniţa de pe copii!'''.

Citeste si:
Iohannis: Avem 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toți...
Iohannis: Avem 3.065 de...

La nivelul şcolii, s-a constituit Comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârşite şi să ia măsurile care se impun.

''Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor înaintează în cursul zilei un denunţ penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. De asemenea, un astfel de denunţ va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măştii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măştii în spaţiul şcolii'', se arată într-un comunicat al ISJ Bihor.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri