Un renumit muzeu din Germania, care găzduieşte una dintre cele mai importante colecţii de artă avangardistă rusă din lume, a dezvăluit că unele dintre lucrările expuse sunt falsuri. Muzeul Ludwig din Köln oferă publicului o colecţie de aproximativ 600 de lucrări ale unor artişti ruşi, ale căror opere datează din perioada 1905 - 1930.

Cu toate acestea, atunci când experţii instituţiei au analizat 49 din cele 100 de picturi deţinute de muzeu, aceştia au ajuns la concluzia că 22 ar fi falsuri şi 27, autentice. Rezultatele anchetei fac parte dintr-o expoziţie intitulată "Avangarda rusă la Muzeul Ludwig - Original şi Fals, Întrebări, Cercetări, Explicaţii", care se deschide sâmbătă şi poate fi vizitată până pe 3 ianuarie, scrie Agerpres.

"După o lungă perioadă în care (falsul) a fost un subiect tabu, un număr din ce în ce mai mare de muzee devin mai transparente cu privire la modul în care se ocupă de lucrările care nu sunt autentice şi fac schimb de experienţă", au declarat curatorii expoziţiei într-un comunicat.

Lucrările unor artişti ai avangardei ruse au fost deseori falsificate, au explicat aceştia, adăugând că acest lucru s-a întâmplat din cauza impactului stalinismului asupra lumii artistice ruse. "Chiar şi recent, picturi din această epocă care s-au dovedit a nu fi autentice au fost prezentate în muzee", au adăugat ei.

Vizitatorii expoziţiei vor putea vedea tehnici folosite pentru verificarea autenticităţii lucrărilor: imagini în infraroşu şi raze X, teste ale ţesăturilor şi analiza materialelor. Expoziţia va prezenta de asemenea cum anumiţi pigmenţi ajută la verificarea picturilor.

Sursa foto: Alexander Jung / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri