28 Septembrie 2020

Cum au ajuns foștii șefi din Interne niște tineri pensionari de succes



Cătălin Ioniță (44 de ani), fost șef al Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ionuț Sindile (42 de ani), fost șef al Jandarmeriei Române și ulterior al Școlii de Aplicație a Jandarmeriei și Sebastian Cucoș (45 de ani), fost șef al Jandarmeriei Capitalei și Române, s-au penionat recent, în jurul vârstei de 40 de ani. Cei trei mai au ceva în comun, au fost implicați în diverse scandaluri.

Sindile și Cucoș s-au pensionat pe caz de boală, nu și Ioniță. Fost șef al DGA, Cătălin Ioniță a fost retras de la conducerea instituției după ce a rămas fără avizul ORNISS, cel care permite accesul la informații secrete, necesară exercitării funcţiei.

Ioniță a vrut insă să se pensioneze și în 2018, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub învinuire în dosarul de corupție, însă ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, a refuzat, deoarece MAI se confruntase cu un scandal pe tema pensionarărilor anticipate, potrivit G4Media.

Personaje-cheie în dosarul 10 August, pensionate pe caz de boală

Și Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, ambii foști șefi ai Jandarmeriei, personaje principale în protestul din 10 august 2018, s-au pensionat din motive medicale. Cel dintâi din pricina unor probleme la picior, cel de-al doilea din cauza unor probleme la inimă.

Citeste articolul integral pe G4Media.



Citeste si