Cătălin Ioniță (44 de ani), fost șef al Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ionuț Sindile (42 de ani), fost șef al Jandarmeriei Române și ulterior al Școlii de Aplicație a Jandarmeriei și Sebastian Cucoș (45 de ani), fost șef al Jandarmeriei Capitalei și Române, s-au penionat recent, în jurul vârstei de 40 de ani. Cei trei mai au ceva în comun, au fost implicați în diverse scandaluri.

Sindile și Cucoș s-au pensionat pe caz de boală, nu și Ioniță. Fost șef al DGA, Cătălin Ioniță a fost retras de la conducerea instituției după ce a rămas fără avizul ORNISS, cel care permite accesul la informații secrete, necesară exercitării funcţiei.

Ioniță a vrut insă să se pensioneze și în 2018, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub învinuire în dosarul de corupție, însă ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, a refuzat, deoarece MAI se confruntase cu un scandal pe tema pensionarărilor anticipate, potrivit G4Media.

Personaje-cheie în dosarul 10 August, pensionate pe caz de boală

Și Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, ambii foști șefi ai Jandarmeriei, personaje principale în protestul din 10 august 2018, s-au pensionat din motive medicale. Cel dintâi din pricina unor probleme la picior, cel de-al doilea din cauza unor probleme la inimă.

Citeste articolul integral pe G4Media.

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri