Reprezentanții Poliției Române au anunțat, într-o declarație de presă că autoritățile vor impune mai multe controale cu scopul de a verifica în ce măsură se respectă regulile impuse de pandemia de COVID-19.

„Nu suntem în tabere diferite, poliția vs cetățeni, dimpotrivă, suntem în aceeași echipă, drept pentru care trebuie să respectăm cu toții regulile (...)

Poliția Română, împreună cu celelalte structuri ale MAI și Poliția Locală intensifică activitățile de verificare a respectării normelor din Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Din experiența controlelor de până acum, s-a constatat că în unele situații oamenii poartă masca de protecție atunci când văd forțele de ordine în acel perimetru, iar ulterior, după ce polițiștii pleacă își scot masca de protecție.

Este o vorbă românescă aici: Ne furăm singuri căciula (...) Oamenii trebuie să constientizeze ca se expun unui risc enorm. Nu ne dorim sa fim polițiștii răi. Însă oamenii trebuie sa intelegea ca vom impune controale pentru a se respecta aceste reguli (...) Am aplicat gradual toate măsurile.

Nu este nimic nou în modul de abordare al Poliției Române. Astfel de acțiuni care au fost desfășurate de polițiștii care nu erau în uniformă au fost efectuate periodic (...) Astfel de activități sunt efectuate de toate departamentele de Poliție din Europa și din lume”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

Declarațiile vin în contextul în care circa 20% dintre polițiști vor patrula în civil, fără a purta uniforma, și vor da amenzi în cazul persoanelor și firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și distanțare socială.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri