Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au stabilit, miercuri, o serie de măsuri restrictive în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, printre aceste măsuri se numără instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţia în preajma unităţilor de învăţământ şi închiderea restaurantelor şi cafenelelor din cele trei municipii. De asemenea, în tot judeţul a fost prelungită măsura privind purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise aglomerate, notează Agerpres.

"Începând cu data de 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani şi care staţionează în spaţiul public deschis, pe o rază de 20 de metri în jurul căilor de acces ale unităţilor de învăţământ din judeţul Vaslui, precum şi în perimetrul acestora. Motivat de faptul că în perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 şi pentru municipiul Huşi este de 2,63, în perioada 8-22 octombrie se închide la nivelul municipiilor Vaslui, Bârlad şi Huşi activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. De asemenea, se închide activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi, aceasta fiind permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare", se arată în hotărârea CJSU Vaslui.

Restaurantele şi cafenelele vor putea comercializa produse, cu condiţia ca acestea să nu fie consumate în interiorul localurilor.

Se solicită lucrul de acasă, acolo unde este posibil

Conform deciziei autorităţilor, toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri